Az Eszter Erdélyi mustár egyedi ízű, igazi székely unikum, amit hagyományaik megőrzése céljából alkottak meg. A székely alapértékeket testesíti meg: az egészséges táplálkozást, a székely kultúrához való kötődést és a hagyományok tiszteletét. Természetközeli életmódjának köszönhetően a civilizált világ káros hatásai kevésbé érintették a székely ember életformáját, így „betevő falatja” napjainkban is igazi, adalékanyag-mentes és natúr jellegű maradt. Az Eszter Erdélyi mustárt egészséges étkek egészséges kiegészítőjeként ajánljuk.
A mustár apró, gömbölyű mustármagokból készül, amelyek lehetnek sárgák vagy világosbarnák, és ízük enyhén csípős. A mustármagot fűszerként használják. Az asztali mustár fontos alapanyaga: a megtört és olajtól mentes fehér és fekete mustármaghoz ecetet, borsot, szegfűszeget, tárkonyt, hagymát, sót és egyéb fűszereket adnak, ezért annak egyes fajtái csípősek, mások enyhék és vannak kifejezetten aromásak is.
A fehér mustár magját házigyógyszerként, sokféle betegség (érelmeszesedés, magas vérnyomás, anyagcserezavarok, epe- és májbántalmak, emésztési problémák, felfúvódás, reuma stb.) kúrálására használják. A feket mustárt lényegében csak a konzerv- és gyógyszeripra használja.
Alkalmas pattanásos, kiütéses bőrre, érelmeszesedés, magas vérnyomás, anyagcsere-zavarok, reuma és idegbecsípődés ellen is.