Sófal, sószauna

A szaunázás valójában felér egy sokkterápiával, hiszen a forró lég vagy gőzfürdő és az utána következő jeges vizes merülés próbára teszi a szervezet alkalmazkodóképességét. Az extrém hatások hozzájárulhatnak egészségünk megőrzéséhez. A szaunázás beindítja az anyagcsere-folyamatokat, a hő hatására erősödik szervezetünk öngyógyító képessége és elkezdenek kiürülni a salakanyagok.

 

Sószauna

A szauna falai megépíthetők sótéglákból, amik a melegítés hatására fokozottan felveszik a harcot a kórokozókkal. Alkalmas a test méregtelenítésére, salaktalanítására, szebbé, feszesebbé teszi a bőrt és tisztítja a légutakat.

Sóból készült falnál figyelni kell, hogy a szauna levegőjének száraznak kell lennie, mert a párás levegőben a sókristályok kicsapódnának a sótéglákra. Ezért az emberi test sem érintkezhet a téglákkal, így lécekkel, padokkal szokták lefedni a falak egy részét. A sótéglák beépítése főleg infraszaunába alkalmazható, a gőzfürdős, illetve finn szaunákba nem ajánlott.

Sófal építése

  • Az építés előtt a falat le lehet kezelni vízhatlan réteggel, ez általában egy fürdőszobai szilikonos - gumis réteg szokott lenni.
  • Az építés egyszerű, kültéri flexibilis csempe ragasztóval történik, vagyis az induláskor a talapzatot is be kell kenni ragasztóval, illetve a tégla minden oldalára ragasztót kell felhordani (kivétel a nézeti oldal), olyan formában, hogy a ragasztó egy keretszerkezetet alkosson (ölelje körül a téglát).
  • Ha egy kicsit húzott a ragasztó, akkor lehet folytatni a következő téglával.
  • A fal felrakását követően ki kell takarítani a fuga helyét egy-két centi mélységben, ahová vízzel kevert apró sót kell bedolgozni (fugázni).
  • Az utolsó sor fölé PUR habot is lehet fújni, hogy összeszorítsa az egész falat.
  • Végezetül manuálisan csiszoló papírral le kell csiszolni a rátapadt  szennyeződéseket, és egy durva szövettel áttörölni (ha van posztóval vagy filccel).

Hatásai

méregtelenít, eltávolítja a salakanyagokat a szervezetből, segít megőrizni a bőr rugalmasságát, légúti megbetegedések kezelésében hatékony, elősegíti a bőr természetes megújulását

 

 

Webáruház készítés