Az erdélyi havasok tiszta, érintetlen környezetében termő málna nektárjából nyert rendkívül illatos, zamatos, pirosba hajló színű méz. A málna méz immunerősítő, vírus-és baktérium ölő, gyulladáscsökkentő jótékony hatása közismert.
A málnaméz káliumban, kálciumban, vasban, magnéziumban és foszforban gazdag. B, C, és A vitamin is nagy mennyiségben található benne. Torok és nyálka hártya gyulladásokra, nyirokcsomó ellen hatásos, valamint használják görcsoldásra, izomlazításra, menstruációs görcsökre is.
A málna méz kristályosodásra hajlamos. A kristályos méz 45°C fokos vízben, mikrohullámú sütőben, cserépkályha párkányán károsodás nélkül, eredeti halmazállapotába visszaállítható.
Hatásai:
- általános méregtelenítő és salaktalanító tulajdonsággal rendelkezik
- görcsoldó
- hatékony torok- és nyálkahártya gyulladásokra
- erősíti az immunrendszert
- jó hatással van a vérszegénységre
- csökkenti a csontképzési zavarok tüneteit
Száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.