Dió, tökmag, napraforgó mag, mazsola, szárított alma, eper, szilva, vörös áfonya, homoktövis és akácméz harmonikus keveréke. A magok, szárított gyümölcsök vitamin és energiabombája feldobja, lendületbe hozza fáradt mindennapjainkat.
A magok egy-egy életkezdemény hordozóiként minden rafinériát átadnak szervezetünknek, amitől a nap és a környezetünk győztesei lehetünk. S mindezt zökkenőmentesen, a méz édes bársonyába ágyazva! A mézes gyümölcskoktél egyedi élményben részesíti a fogyasztót.
Az akácméz készítése az akácfa virágából történik. Általában enyhén sárgás árnyalatú, ám vannak olyan évjáratok is, amelyekben némi zöldes szín is felfedezhető. Az akácméznek igen jellegzetes az illata, beleszagolván szinte érezhetjük az akácvirágok magával ragadó aromáját. Megízlelvén tapasztalhatjuk azt a különlegességét, hogy semmiféle mellékíze sincs.
Az akácméz, az egyediségét egyértelműen ennek a különleges aromájának köszönheti. Rendkívül édes ízű, alacsony savtartalommal rendelkező méztípus. Az akácméz kiválóan meg tudja őrizni az állagát, akár éveken keresztül is, hiszen gyümölcscukortartalma igen magas a többi mézhez képest. Világviszonylatban tekintve, az akácméz besorolható a három legkevésbé kristályosodó fajtamézek közé is. Nem véletlen tehát az sem, hogy világszerte az egyik legkeresettebb mézfajtának számít. Kiváló édesítő képessége pedig, még tovább növeli a hihetetlenül nagy népszerűségét.
Hatásai:
- általános méregtelenítő és salaktalanító tulajdonsággal rendelkezik
- tisztítja a torkot
- erősíti az immunrendszert
- jó hatással van a vérszegénységre
- csökkenti a csontképzési zavarok tüneteit
Száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.