A málnára is igaz, hogy minél színesebb egy gyümölcs, annál több értékes hatóanyag van benne, és az is, hogy azok gyümölcsök a legértékesebb vitaminforrások, amelyek termesztett változatukban is megőrzik "vad" tulajdonságaikat. Számtalan jó tulajdonsága van: egészséges, vitamindús, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag.
Erősíti az immunrendszert, serkenti az agyi vérkeringést, ezáltal segít megelőzni az öregedéssel járó szellemi hanyatlást. Véd a fertőzések ellen, érvédő és sejtregeneráló, méregtelenítő, akadályozza a kőképződést, a gyulladásos és daganatos megbetegedések kialakulását.
A lekvárok elkészítéséhez erdei és házi termelésű gyümölcsöket használnak, cukorral édesítik, hideg és meleg dunsztban tartósítják.
Hatásai:
- antioxidánsokban gazdag
- erősíti az immunrendszert
- tisztító, méregtelenítő hatással bír
- serkenti az agyi vérkeringést
- megelőzi a fertőzésés betegségeket
- erősíti a szívet
Száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.
