Hargitai szárított erdei rókagomba 40 g-os extra kiszerelésben
Az erdei rókagomba szárítva is kitűnően megtartja különleges aromáit. A kíméletes szárítás során koncentrálódnak ízei, így bátran használhatjuk tojásos, tejszínes, vörös és fehér húsos ételekhez, vagy levesként is kitűnő választás. A szárított gombát kisség mossuk át, majd langyos vízben 1 órát kell áztatni. Ezután felhasználható a gomba, és az áztató leve is. Hőkezelés után fogyasztandó.
Kifejezetten egészséges, tele van a szervezetünk számára fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Bővelkedik A,B,C vitaminokban, magas a B12 tartalma. Ezek vízben oldódó vitaminok, melyek fontosak az egészséges idegrendszer védelméhez. Rengeteg ásványi anyagot tartalmaz: calcium, foszfor, vas, kálium, nátrium. Magas rost és fehérjetartalma miatt a rókagomba rendben tartja az emésztést, és tisztítja a bélfalakat. Összetevői gyulladáscsökkentőek és gátolják a káros sejtburjánzást. Egészséges csemege a család minden korosztályának, télen-nyáron élvezhetjük a hargitai erdő ízét!
Kitűnő ajándékötlet, az ínyenceknek kötelező megkóstolni!