Az akácméz kitisztítja a torkot, valamint fertőtlenítő hatása következtében segít enyhíteni a torokgyulladást, illetve a torokfájdalmat. Erősíti az immunrendszrt, valamint magas vas- és kalciumtartalma miatt jó hatással van a vérszegénység tüneteire, valamint a csontképzési zavarokra. Kálium és kéntartalma segít a méregtelenítésben és salaktalanításban.
Az akácméz készítése az akácfa virágából történik. Általában enyhén sárgás árnyalatú, ám vannak olyan évjáratok is, amelyekben némi zöldes szín is felfedezhető. Az akácméznek igen jellegzetes az illata, beleszagolván szinte érezhetjük az akácvirágok magával ragadó aromáját. Megízlelvén tapasztalhatjuk azt a különlegességét, hogy semmiféle mellékíze sincs.
Az akácméz, az egyediségét egyértelműen ennek a különleges aromájának köszönheti. Rendkívül édes ízű, alacsony savtartalommal rendelkező méztípus. Az akácméz kiválóan meg tudja őrizni az állagát, akár éveken keresztül is, hiszen gyümölcscukortartalma igen magas a többi mézhez képest. Világviszonylatban tekintve, az akácméz besorolható a három legkevésbé kristályosodó fajtamézek közé is. Nem véletlen tehát az sem, hogy világszerte az egyik legkeresettebb mézfajtának számít. Kiváló édesítő képessége pedig, még tovább növeli a hihetetlenül nagy népszerűségét.
Hatásai:
- általános méregtelenítő és salaktalanító tulajdonsággal rendelkezik
- tisztítja a torkot
- erősíti az immunrendszert
- jó hatással van a vérszegénységre
- csökkenti a csontképzési zavarok tüneteit
Száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.
