A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az egészség fenntartásához. A szilvát hashajtóként használják, mert a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét. A szilva kiváló C-vitaminforrás, hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.
Az A-vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére. A tanulmányok következtetései szerint, ez a vitamin véd a tüdőrák és a rák szövődményei ellen.
A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van; a kálium pedig a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást. Gazdag olyan B-vitamin komplexekben, mint a niacin, a B6-vitamin és a pantoténsav, ezek együttese elősegítik a szervezetben a proteinek és a zsírok anyagcseréjét. K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.
Hatásai:
- erősíti az immunrendszert
- hashajtó, segíti az emésztést
- tisztító, méregtelenítő hatással bír
- javítja, erősíti a látóidegeket
- segít a csontok fejlődésében
- szabályozza a szívverést és a vérnyomást
Száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.
Az Erdélyből származó cukormentes lekvárok teljesen természetes módon, mindenféle mesterséges adalékanyag hozzáadaása nélkül készülnek, így egészen egyedi és otthonos ízvilággal rendelkeznek.
Magas gyümölcstartalma miatt cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatják, ugyanis a napi szénhidrátbevitel figyelembevételével önmagában, vagy bármely cukrászati és konyhai célra felhasználható.
Tartósítószert nem tartalmaz.